Aplicatie practica pentru locuinta

 

Exemplu montaj panouri solare fotovoltaice:

schita acoperis

La prima vedere, montajul panourilor solare fotovoltaice pare a fi complicat. „Nu am cunoştinţe tehnice, nu am avut tangenţă cu electricitatea, mai bine contactez o societate specializată în montaje fotovoltaice”. Ceea ce fiecare dintre noi trebuie să aibă în vedere în momentul în care decide să-şi instaleze un astfel de sistem este costul final al acestuia, mai exact perioada în care investiţia poate fi recuperată. Întradevăr în zonele unde nu există posibilitatea racordării la reţeaua naţională de electricitate aceste costuri se amortizează foarte repede. Urmăriţi „Exemplu aplicaţie” pentru a putea dimensiona necesarul de energie.

Ca şi prim pas, este foarte importantă poziţionarea acestora, după cum se poate observa în imaginea prezentată, acestea trebuie orientate către sud, incidenţa razelor solare cu suprafaţa panourilor fotovoltaice realizându-se în cea mai mare parte a zilei. Suporţii de montaj a panourilor diferă în funcţie de învelitoarea acoperişului, astfel pentru ţiglă bituminoasă se pot utiliza suporţi simpli cu garnitură, aceştia se ancorează de asterială prin şaibe şi piuliţă. Pentru celelalte invelitori de ţiglă este necesară construcţia unui cadru din aluminiu care de asemenea se va prinde de caferi sau asterială daca este cazul. Toate accesorile se gasesc la magazinele de profil. Ca şi sugestie, amplasarea acestora - dacă este posibilă - să fie într-un loc accesibil, deoarece în perioada de iarnă, cănd stratul de zăpadă depăşeşte 7 cm, acestea trebuie curăţate, razele soarelui nu mai pot strabate stratul de zăpadă.

În ceea ce priveşte partea electrică, încercăm să optimizăm sistemele solare fotovoltaice, în vederea simplificării cablării, acesta putând fii realizat cu uşurinţă de către dumneavoastră. Aici trebuie prevăzut un spaţiu tehnic pentru instalarea acumulatorilor a regulatorului de încărcare si a invertorului, loc de unde poate fi alimentată cu uşurinţă locuinţa (în apropierea unui tablou), aici fiind necesară intervenţia unui electrician pentru o comutare manuală sau automată de la sistemul convenţional la cel fotovoltaic. În cazul locuintelor fără electricitate, operaţia este simplificată, invertorul trebuie legat la instalaţia electrică.

Iniţial costul unui sistem fotovoltaic este semnificativ, dar printr-un sistem comercial modern încercăm să oferim un preţ la panourile fotovoltaice accesibil, astfel se creează premisa unei amortizări reale a investiţiei. Kit-urile solare fotovoltaice, aflate în secţiunea Sisteme PV(fotovoltaice), sunt astfel concepute încât pot fi montate şi utilizate cu uşurinţă.

 
 
trafic website