Sistem fotovoltaic 4500W Instalati

 

Regulator

.

Sistem fotovoltaic cu o putere instalata de 4500W compusa din 18 panouri fotovoltaice cu o putere de 250W fiecare s-Energy de calitate superioara, asigura necesarul energetic al cabanei alimentand la 220V pompe de recirculare, masina de spalat, frigider, sistem home cinema, iluminat interior si exterior, sistem de supraveghere, expesor cafea etc.

Sistem fotovoltaic Cabana

.

In urma proiectarii sistemului fotovoltaic, s-a decis implementarea unui suport special pentru inclinarea panourilor fotovoltaice, respectiv obtinerea unui unghi corespunzator in vederea captarii radiatiei solare la maximum de eficienta.
Calitatea accesoriilor de montaj este foarte importanta deoarece confera rezistenta si durabilitate instalatiei fotovoltaice, acestea find furnizate de TRIC mounting systems Germania.

Unitatea de incarcare si conversie 220V

.

Panourile fotovoltaice au fost astfel interconectate incat s-au folosit doua regulatoare de incarcare profesionale Outback FlexMax 80 asigurand o incarcare corecta a bancului de acumulatori cu o capacitate totata de 1600Ah la 24V, respectiv 38.4kWh inmagazinati.
Invertorul profesional Studer XTH 5000-24 fabricat in Elvetia reprezinta unitatea de conversie a energiei la 220V cu o putere continua de 4.5kW si 5kW pentru 30m, asigura intregul necesar de consum al cabanei in conditii de calitate si eficienta maxima.

Banc de acumulare

Bancul de acumulatori a fost montat in camera tehnica a cabanei, incercand a se diminua pe cat posibil utilizarea cablurilor cu sectiune mare, atat pentru ergonomie cat si pentru evitarea pierderilor.

Pentru informarii si alegerea corectă a echipamentelor nu ezitați să ne contactați!