Invertor de tensiune cu unda pura
profesional sau semiprofesional?
Hibrid Off-Grid?

 
Invertoare de tensiune profesionale hibrid off-grid
Ce reprezinta un invertor de tensiune?
 
Acesta este un echipament care transforma curentul continuu DC - 12,24,48V in curent alternativ AC "unda pura" la 230V sau 380V.
 
Descris plastic invertorul de tensiune reprezinta inima sistemului fotovoltaic, acesta trebuie sa alimenteze consumatorii prezenti, fara intreruperi, cu o tensiune si frecventa stabila, la un maxim de eficienta in transformare.
 
Echipamentul de conversie determina aplicabilitatea sistemului fotovoltaic, mai exact avem invertoare Hibride, cu destinatie Off-Grid, Grid Interactiv, Autoconsum; invertor simplu off-grid, Invertor/Charger pentru incarcarea acumulatorilor de la un Generator, cu functionare back-up, in regim UPS, sau instalatii pentru stabilizare tensiune, respectiv invertor de tensiune On-Grid.

Diferente - Invertor profesional si semiprofesional - unda pura sau pur sinus -

Invertorul de tensiune semiprofesional: denumit invertor cu dubla conversie, face parte din categoria "Hobby" si se recomanda a se achizitiona doar pentru utilizari ocazionale.
Din constructie aceste echipamente nu sunt proiectate sa functioneze permanent, de cele mai multe ori sunt subdimensionare, au probleme in a alimenta consumatori cu factor de putere mic, iar eficienta in transformare este foarte scazuta.
 
Achizitia unui astfel de echipament pentru un sistem fotovoltaic utilizat permanent, nu reprezinta cea mai buna solutie. Costul de achizitie redus creeaza o falsa impresie de economie, insa intr-o perioada de 2-4 ani, apar probleme de functionare, defectiuni iremediabile care te obliga la o noua achizitie ajungand la costul unui echipament profesional.

Invertor de tensiune profesional: este un echipament de conversie cu transformator, cu o durata mare de viata, care suporta orice tip de consumator, proiectat si echipat cu ultimele tehnologii in materie de protectii, fiabilitate si functionalitate. Greutatea acestui tip de invertor este considerabil mai ridicata decat in cazul invertoarelor semiprofesionale.
Achizitia unui astfel de echipament ofera stabilitate, astfel se poate discuta de amortizarea investitiei intr-un sistem fotovoltaic. A alege un echipament profesional intr-un sistem fotovoltaic reprezinta intotdeauna cea mai buna alegere.

Ce reprezinta un invertor de ternsiune "solar" Hibrid:
In piata se regasesc invertoare de tensiune care se denumesc "Hibrid", prin definitie acestea reunesc doua functii, insa in realitate functia de regulator de incarcare si functia de invertor de tensiune intr-o singura unitate nu poate fi denumita astfel.
Un invertor de tensiune Hibrid trebuie sa reunesca doua invertoare - Off-Grid si On-Grid - realizand ambele functii.
 
Outback Power a dus catre un nou nivel posibilitatea de integrare a invertoarelor Radian, VFXR si FXR cu o retea nationala, avand posibilitatea de functionare in modul Off-Grid, Back-up, Vanzare de energie, Autoconsum, compensare si Asistenta prin Power Assist, + posibilitatea de monitorizare on-line la un pret accesibil.
 
Samlex Europe ofera aceleasi avantaje pentru invertoarele XTM si XTH, iar seria PS si PSC cu puteri cuprinse intre 300W-3500W reprezinta alegerea ideala pentru sisteme fotovoltaice cu un singur invertor in mod off-grid, back-up si grid transfer in functie de necesitate.
Fiind fabricate in Olanda si Elvetia, aceste echipamente respecta cele mai inalte standarde de calitate,
Invertor/Charger sau Combi, reprezinta un invertor de tensiune cu releu de transfer si redresor incorporat care permite utilizarea echipamentului atat in regim back-up, transfer la retea cat si in regim Off-Grid. Cu aceasta functie beneficiarul are posibilitatea sa se ajute de o sursa AC, de exemplu un generator, pentru incarcarea bancului de acumulatori. Astfel se mentine un grad de descarcare al acestora in valori corecte.
Invertor de tensiune On-Grid: este un echipament de conversie a tensiunii DC-AC, cu sau fara transformator capabil sa "injecteze" energia produsa de panourile fotovotlaice in retea. Arhitectura acestor invertoare este putin diferita avand MPPT Incorporat. In ultimul timp aceste echipamente reusesc sa fie integrate in sisteme pentru autoconsum, impreuna cu un energy meter, invertorul reuseste sa respecte cerinta "zero output" mai exact, nu vinde energia produsa in surplus.