Sistem fotovoltaic Off-Grid 2.4kW
- Echipamente OutbackPower -

 

Sistem fotovoltaic OutbackPower Hibrid 2.4kW monofazic

.

Sistem fotovoltaic Off-grid reprezinta un sistem fotovoltaic izolat, fara posibilitate de racordare la retea.
Utilizarea echipamentelor profesionale in astfel de locatii reprezinta primul pas spre un sistem fotovoltaic durabil, fiind un partener de folos in cazul caderilor de tensiune, reusind totodata sa prioritizeze energia produsa de panourile fotovoltaice catre consumatorii electrici, respectiv sa vanda surplusul de energie acolo unde este nevoie.

Astfel am integrat un sistem de ultima generatie, ultraeficient la un cost corect, care asigura intreg necesarul energetic al locatiei.

Instalatie sistem fotovoltaica hibrida

.

Unitatile de conversie a tensiunii utilizate in acest sistem fotovoltaic sunt produse de OutbackPower - USA, echipamente de inalta calitate cu 5 ani garantie.
Analiza consumatorilor, pune la dispozitia proiectantului comportamentul de consum al locatiei, odata stabilit acest comportament se poate trece la proiectarea intregului sistem fotovoltaic.

In cazul de fata am ales sa utilizam o putere instalata de 2400W compusa din 9 panouri fotovoltaice Q-cells de 265W fiecare, un regulator(controller) de incarcare Outback Flexmax Fm60 si un invertor de tensiune profesional VFXR3024E cu o putere continua de 3kWh - 3.3kW 30 minute si 4kW pentru 5 minte, respectiv un banc de acumulare cu o capacitate de 8.5kwp, pentru a asigura necesarul energetic al locatiei.

AGS sau functie de pornire automata a unui generator este de real folos atunci cand in perioadele de radiatie scazuta panourile fotovoltaice nu pot produce suficienta energie pentru a alimenta consumatorii electrici, drept urmare sistemul trimite semnal de pornire generatorului diesel, care in functionare incarca acumulatorii OPzS 6V 300Ah deep cycle Solar/Wind a sistemului fotovoltaic, concomitent cu alimentarea consumatorilor locatiei.

Banc de acumulare

.

OpticsRE reprezinta platforma online de control la distanta a sistemului OutbackPower. Pagina de acces www.OpticsRE.com ofera atat instalatorului cat si clientului posibilitatea supervizarii intregului sistem fotovoltaic, in vederea bunei functionari.
Astfel se poate evalua modul de utilizare al bancului de acumulatori, capacitatea de productie a sistemului cat si comportamentul de consum al locatiei.

Toate sistemele noastre primesc in mod gratuit suport tehnic pe toata durata garantiei in vederea functionarii corespunzatoare a instalatiei fotovoltaice.